Zaradi dopustov bodo naročila oddana z 15.7. odposlana konec avgusta

NAŠE TRAJNOSTNO POTOVANJE

RELOVE ZAVESTNE ODLOČITVE

Ste vedeli, da je modna industrija panoga, ki takoj za naftno industrijo najbolj onesnažuje naš planet? Za izdelavo oblačil so potrebno ogromne količine vode ter škodljive kemikalije, kar pa vpliva na močno onesnaženje, degradacijo okolja, uničevanje naravnih virov ter slabe delovne razmere v državah v razvoju. Verjameva, da bo prihodnost modne industrije videti povsem drugačna kot je danes. Najin cilj je pomagati graditi lepšo prihodnost z zavzemanjem trajnosti ter vlaganjem v moč skupnosti in osebnih povezav. Najina kolekcija oblačil je trajnostno zasnovana in etično proizvedena v Sloveniji. To nama omogoča transparentnost in natančen nadzor nad vsemi koraki v procesu izdelave. S tem lahko zagotoviva kakovost na najvišjem nivoju ter hkrati pomagava lokalnemu gospodarstvu.

OKOLJSKI IN SOCIALNI VPLIV JE NAŠ FOKUS OD PRVEGA DNE

Sodelovanje z lokalno proizvodnjo, ki je do svojih zaposlenih pravična in spoštljiva, je za nas enako pomembno kot okoljski vpliv. Vsi izdelki nastajajo pod prsti slovenskih šivilij, ki delajo v urejenem delovnem okolju in za pravično plačilo. Naše čudovite šivilije so prav tako navdušene nad trajnostno prihodnostjo. Zelo sva veseli, da sodelujemo skupaj, saj se tudi one zavzemajo za trajnostne prakse – čim manj odpadkov, kjer je to mogoče, zlasti pa zavzetost za opolnomočenje žensk.

VSI NAŠI MATERIALI SO TRAJNOSTNO CERTIFICIRANI IN PROIZVEDENI V EVROPI

Precej pozornosti namenjava vplivu lastnega ustvarjanja na okolje. Uporabljava naravne materiale, organski bombaž, s certifikatom GOTS (Global Organic Textile Standard) – te štiri črke dejansko veliko pomenijo zate in za naš planet. Ta pri proizvodnji porabi bistveno manj vode kot konvencionalni. Certificiran ekološki bombaž je ročno nabran, brez kemikalij (brez gnojil, pesticidov, insekticidov, gensko spremenjenih semen) in velja za enega najbolj mehkih in trpežnih bombažev na svetu. Standard GOTS tudi zagotavlja, da se ljudem, ki so ročno nabirali bombaž, izplačujejo življenjske plače in se z njimi ravna kot z ljudmi.

1% OD VSAKEGA NAROČILA ZA TRAJNOSTNE PROJEKTE

Ker z veseljem podpirava tudi druge istomisleče ljudi in akcije, vsak mesec 1% od vsakega naročila donirava nevladni organizaciji Ekologi brez meja. Z mesečno donacijo želiva podpreti predvsem projekt “Obleka naredi človeka”, ki se zavzema za večjo ozaveščenost potrošnikov o problematiki oblačil z vidika prekomerne potrošnje ter oblačilnih odpadkov. Krepijo tudi zavezništva med akterji, ki so že danes aktivni pri spodbujanju k trajnostnemu ravnanju z oblačili. Njihove aktualne vsebine lahko preverite na njihovem instagramu @oblekanaredicloveka. Za karkšne koli predloge glede donacij nama prosim pišite na hello@relovelabel.com.

GOTS Certificiran
organski bombaž

Uporabljava GOTS certificiran organski bombaž, ki je boljši za tvojo kožo in naš planet.

Etična in družbena
odgovornost

Vsak kos oblačila je ustvarjen z ljubeznijo v sLOVEniji. S tem zagotavljava kvaliteto in pomagava lokalni proizvodnji.

PRAVIČNA
PROIZVODNJA

Ko kupuješ pravične izdelke pomagaš pri zagotavljanju urejenega delovnega okolja naših šivilij in pravičnega plačila.